سه نوع خونریزی وجود دارد شریانی- وریدی ومویرگی
خونریزی شریانی
خون قرمز روشن وجهنده که از یک زخم میاید اغلب نشان دهنده شریان بریده شده
یا صدمه دیده است خون بدلیل مملو بودن از اکسیژن روشن است وفوران خون
معمولا منطبق با انقباض قلب یا نبض می باشد کنترل خونریزی شریانی می تواند
مشکل تر از سایر انواع خونریزی باشد
خونریزی وریدی
خونریزی یکنواخت به رنگ قرمز تیره از یک زخم اغلب نشاندهنده ورید آسیب
دیده یا بریده شده است هنگاهیکه خون برنگ قرمز تیره است یعنی از اکسیژن تهی
می باشد
یک جریان یکنواخت
خون خونریزی از ورید را نشان میدهد زیرا وریدها فشار کمتری نسبت به شریانها
دارند خونریزی وریدی ممکن است وسیع باشد ولی بدلیل فشار کمتر کنترل آن از
خونریزی شریانی ساده تر است
خونریزی مویرگی
خون قرمز تیره های که به آهستگی جریان می یابد
نشان دهنده مویرگهای آسیب دیده است این خونریزی اغلب خود بخود لخته می شود
در زمان نزدیک شدن به بیماری که خونریزی شدیددارد اولین اقدام شما باید کنترل خونریزی باشد
در برخورد با بیمارانیکه دچار خونریزی هستند یکسری علائم اولیه حیاتی باید چک شود
اینکار بدو دلیل صورت می گیرد
ا- علائم حیاتی بیان کننده شدت خون از دست رفته هستند
۲- علائم حیاتی اولیه در مقایسه با علائم حیاتی بعدی می توانند تعیین کننده این باشد که وضعیت بیمار رو به وخامت است یا در حال بهتر شدن
روشهای کنترل خونریزی خارجی
۱-فشار مستقیم۲- بالا بردن واستعمال وسایل سرد۳-نقاط فشار۴-آتل ه -تورنیکه
فشار مستقیم
اولین روش برای کنترل خونریزی فشار مستقیم است
روش
انجام کار
یک
گاز استریل یا پانسمان را روی محل جراحت گذاشته و فشار مستقیم با نوک انگشتان بر
روی محل خونریزی وارد می کنیم
زخمهایی
که شکاف بزرگی دارند ممکن است نیاز به گاز استریل و فشار مستقیم دست داشته
باشند واین امر در صورتی است که فشار انگشتان موفقیت آمیز نباشد
در
صورت ادامه خونریزی پانسمان را برداشته وبر روی نتطه خونریزی دهنده فشار
تقیم وارد کنید
بالا بردن واستعمال وسایل سرد
بالا
بردن یک اندام آسیب دیده هماهنگ با فشار مستقیم برای کنترل خونریزی استفاده می
شوددستها یا پاها را بالاتر از سطح قلب ببرید تا جریان خون کند شود وبه لخته شدن
کمک کند
اگر
اندام دردناک ومتورم است یا دچار تغییر شکل شده می تواند نشانه شکستگی احتمالی
باشد اندام را تنها پس از اتل گیری بالا ببرید بکار بردن یخ یا پک سرد باعث تسهیل
در مراحل لخته می شود و انقباض عروقی را تسهیل کرده وممکن است تورم را کاهش
دهد
نقاط فشار
شریانی که نزدیک به سطح پوست وبر روی یک برامدگی
استخوانی قرار دارد یک نقطه دارای نبض را می افریند این نقاط ـ نقاط فشار
نیز نامیده می شوند
نقطه
فشار در اندام فوقانی نقطه فشار براکیال
این
محل در سطح داخلی بازو میانه راه بین شانه وآرنج قرار گرفته است از سطوح صاف
انگشتان برای فشار شریان در مقابل استخوان استفاده کنید
نقطه
فشار در اندام تحتانی
از
نقطه فشار فمورال استفاده می شود که در چین بین شکم و قسمت فوقانی ران قرار گرفته
است
آتل
آتل بستن اندام باعث کنترل فوری خونریزی همراه با شکستگی احتمالی می شود
تورنیکه
بستن بالای زخم به طوری که خونریزی به طور کامل قطع گرددکه با خطر نکروز شدن بافت همراه است.
خونریزی داخلی
علل متعددی دارد از جمله- ترومای غیر نافذ- پارگی یک رگ
خونی- شکستگی های اصلی بخصوص شکستگیهای لگن بدلیل قابل مشاهده نبودن این نوع
خونریزی می تواند منجر به اتلاف خون شدید ومرگ در عرض چند دقیقه شود
علائم
ونشانه های خونریزی داخلی
درد
–حساسیت- تورم –بی رنگ شدن ناحیه مشکوک به اسیب- خونریزی از دهان –رکتوم-استفراغ
خون قرمز روشن یا خون برنگ قهوه ای تیره
مدفوع
تیره قیر مانند یا وجود خون قرمز روشن در مدفوع شکم حساس و سفت ویا متورم
علائم
ونشانه های خونریزی داخلی که نشاندهنده شوک( کاهش خونرسانی ) می باشند
عبارتند از اضطراب وبیقراری -ضعف وگیجی- تشنگی- تنفس سریع و کم عمق (بیش
از ۲۲ تا در دقیقه در فرد بالغ) -نبض سریع(بیشتر از ۱۰۰ تا در فرد بالغ) پوست رنگ پریده خنک ومرطوب- افت
فشار خون- مردمکهای گشاد شده که در پاسخ به نور کند هستند
اگر شما دوست دارید زیتون پرورده را در خانه درست کنید با ما همراه باشید.
مواد لازم:
زیتون سبز: یک کیلو
مغز گردو: 250 گرم
سیربه هر اندازه که دوست دارید.
انار ترش: به اندازه کافی
اب انار: یک لیوان
رب انار: یک قاشق غذاخوری
گلپریک قاشق چایخوری
چوچاق - سبزی محلیکه در مازندزان به نام رولنگ یا اویه معروف می باشد - اگر ندارید
نعنای خشک ساییده شده: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به اندازه کافی
طرز تهیه:
1- ابتدا زیتونها را تا دو سه ساعت در آب ولرم خیس کنید سپس هستههایش را درآورید. بعد زیتونها را خوب بشویید و بگذارید آبش برود در غیر این صورت زیتون پروردهتان شل و آبکی میشود.
2- حالا مغز گردو را خوب خرد کنید تا آماده مخلوط کردن با زیتون شود. البته نباید خیلی پودر شود طوری باشد که مغز گردو را زیر دندانهایتان حس کنید.
3- حالا انارها را خوب چرخ کنید تا یک دست و نرم شوند. انار نباید به صورت درسته و دان در زیتون پرورده ریخته شود. انار با گردو فرق میکند نباید درسته زیر دندان بیاید.
4- حالا سبزی محلی را که شمالیها به آن چوچاق میگویند، خوب چرخ و یا ریز خرد کنید. اگر سبزی محلی ندارید نعنا خشک یا تازه هم کارتان را راه میاندازد.
5- سیرها چرخ و یا ریز کنید.
6- حالا وقت مخلوط کردن مواد است. زیتونها را در یک ظرف نسبتا بزرگ بریزید و کم کم موادتان را به آن اضافه کنید. اول گردوی خرد شده و بعد سبزی چرخ شده و سیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. گلپر، آب انار، رب انار و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
7- حالا زیتونیرا که پروراندهاید داخل یک ظرف شیشهای بریزید و بگذارید یک شبانه روز در یخچال بماند. بعد از یک روز میتوانید با غذا میل کنید.
نکته: در مصرف رب انار و آب انار دقت کنید. اگر آب انار بیش از یک لیوان باشد زیتون پروردهاتان آب میاندازد و آب و دانش از هم جدا میشود. رب انار را هم زیاد اضافه نکنید زیتون پرورده نباید زیاد ترش باشد.
طعم و مزه زیتون پرورده به سیر آن است ولی اگر سیر دوست ندارید از پودر آن که بوی کمتری دارد استفاده کنید.
اگر زیتون سبزی که خریدهاید تلخ است یک شبانهروز در آب نمک و آب لیمو بخیسانید تا تلخیاش برطرف شود.
توجه
محتوی زیتون پزوزدهای که بصورت بسته بندی از بازار می خرید شامل شوید،جعفری وسرکه نیزعلاوه بر مواد بالا می باشدکه به نوبه خود طعم خوبی می دهد.
من هر سال یک کلاه برای دختر نازم میافم اول اونو میبرم مغازه رنگ دلخواهش رو انتخاب کنه بعد یک مدل براش پیدا میکنم برای امسال مدل راه راه مورب بافتم ودستورش رو هم براتون مینویسم امیدوارم بدردتون بخوره.
بافت راه راه مورب
ادامه مطلب ...سلام این بار میخوام چند مدل کلاه بافتنی که کار خودم هم هست بهتون یاد بدم
هر سال یکی ازاینهار رو من برای دخترم بافتم